Sharper peaks, better separations

Gas AutoSampler (AS201)

Gas AutoSampler (AS201)

Door auto-samplers toe te voegen aan uw laboratorium, kan de efficiëntie van de gaschromatograaf verbeteren. Wasson-ECE biedt twee soorten auto-samplers: de Gas AutoSampler (AS201) voor het verwarmen en injecteren van onder druk staande gasfase-monsters, en de onder druk staande vloeibare auto-sampler (LS100) voor het injecteren van onder druk staande vloeistofmonsters bij omgevingstemperaturen.

Gas AutoSampler
De Gas AutoSampler automatiseert de afgifte van gasmonsters onder druk aan een GC bij atmosferische druk. De Gas AutoSampler heeft een oven en een verwarmd transfersysteem dat monsters naar de GC kan sturen bij temperaturen tot 150 ° C. Te analyseren monsters worden in de zelf-sampleroven geplaatst. De auto-sampler kan twaalf stalen cilinders van 500 cc of negen cilinders van 1 liter bevatten.

Technici voeren vervolgens monsterinformatie in de computer van het chromatografiesysteem in, waarmee zij ook het tijdsinterval tussen de monsterinjectie kunnen selecteren, de temperatuur van de oven kunnen instellen, de injectietijd van het monster kunnen loggen en datarapporten kunnen maken. De Gas AutoSampler is een stand-alone instrument dat monsters stuurt naar de GC via een verwarmde brug, zodat monsters bij de oventemperatuur worden geïnjecteerd. Deze verwarmde route wordt gespoeld met draaggas tussen elk monster, en een vacuümpomp zorgt voor een extreem laag niveau van kruisbesmetting (meestal minder dan 50 ppm) tussen elke spoeling van het monster.

Drukvloeistof AutoSampler
Laboratoriumautomatisering voor vloeistofmonsters onder druk is ook beschikbaar voor vloeibare monsters zoals vloeibaar petroleumgas (LPG) en aardgasvloeistoffen (NGL). Vloeistofmonsters bij drukken tot 1200 psi worden opgeslagen in stalen monstersystemen. De onder druk staande Liquid AutoSampler gebruikt inerte gassen om de druk te handhaven, zodat de monsters in vloeibare fase blijven in dit omgevingstemperatuursysteem wanneer ze worden doorgegeven aan de gaschromatograaf en worden geanalyseerd.

Wanneer monsters het laboratorium binnenkomen, worden ze aangesloten op de Liquid AutoSampler, die onder druk staande monsters naar de gaschromatograaf zal transporteren. Monstercilinders met 1/4 inch buisfittingen, VCO of "Quick Connect" fittingen kunnen direct in de bovenplaat van de sampler worden geplaatst. Deze fittingen houden de monstercyclinders verticaal, zodat monsters van de onderkant van de cilinder worden getrokken. Monstercilinders met kleinere buisfittingen kunnen verticaal worden gehouden met een optioneel cilinderrek.

Nauwkeurigheid en precisie
Het automatiseren van het monsterinjectieproces verhoogt de efficiëntie en voorkomt dat technici tijdrovende, repetitieve taken hoeven uit te voeren. De Gas AutoSampler zorgt ervoor dat de monsteranalyse niet alleen sneller, maar ook preciezer, nauwkeuriger en consistenter is. Vergelijk de GC-analyseresultaten voor de volgende 2 ml monsters van n-pentaan en n-hexaan bij 100 psi in propaan. In de eerste run wordt het monster vanuit de auto-sampler bij omgevingstemperatuur naar de GC gestuurd; in de tweede run verwarmt de auto-sampler de monsters vóór de injectie tot 130 ° C.

De auto-sampler toonde een toename van 240% van de gevoeligheid voor n-hexaan en een toename van 72% in gevoeligheid voor n-pentaan in het gasmonster bij verhitting. Zorg ervoor dat u het bereik en de gevoeligheid krijgt die u nodig hebt door het Gas of Liquid AutoSampler-systeem aan uw gaschromatograaf toe te voegen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en een van onze experts zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.