Sharper peaks, better separations

Nieuws - Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

08-04-2024

Da Vinci Laboratory Solutions en JSB, beide value-added resellers van Agilent Technologies en leverancier van hoogwaardige laboratoriumapparatuur en -diensten, kondigen vandaag aan samen verder te gaan als één bedrijf, onder de naam van Da Vinci Laboratory Solutions.

Met de eenwording van Da Vinci en JSB worden twee complementaire product- en dienstportfolio’s gebundeld, waarbij de combinatie nog beter kan voorzien in de vraag vanuit de markt. Hierdoor versterkt Da Vinci haar positie als toonaangevende speler op het gebied van chromatografische oplossingen voor alle analytische uitdagingen. Ook versterkt Da Vinci haar internationale aanwezigheid met een kantoor in het Verenigd Koninkrijk, buiten de al bestaande internationale kantoren in India, China en Singapore.

Over JSB

Sinds 2002 is JSB actief op de Benelux markt als volwaardig kennispartner in chromatografische en massaspectrometrische oplossingen. JSB is één van de grotere partners van Agilent in Nederland en voegt waarde toe op de Agilent systemen door deze systemen te integreren met aanvullende modules (bijv, monstervoorbereiding en detectieapparatuur) om zo een oplossing op maat te kunnen bieden voor klanten. JSB telt 19 medewerkers en heeft kantoren in Lelystad, Eindhoven en in de UK.

Over Da Vinci Laboratory Solutions

Da Vinci Laboratory Solutions werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische oplossingen voor alle analytische uitdagingen vanaf monstervoorbereiding, analyse, rapportage, datamanagement, verbruiksartikelen tot en met het verlenen van technische ondersteuning. Net als JSB is Da Vinci value-added reseller van Agilent Technologies.

Da Vinci heeft kantoren in Rotterdam (HQ), Geleen, India, China en Singapore. Het bedrijf telt 50 medewerkers en biedt een uitgebreid applicatie- en testlaboratorium, een trainingsruimte en R&D-faciliteiten. De missie van Da Vinci is om met haar chromatografische oplossingen de laboratorium efficiëntie te verhogen.

Sander Affourtit, COO van JSB,zal in zijn nieuwe rol operationeel directeur worden van de samengevoegde valueadded partners van Agilent: “Deze schaalvergroting levert synergie op voor beide partijen en er kan gebruik gemaakt worden van elkaars kennis en kunde waardoor extra slagkracht gegenereerd kan worden. Aangezien het productenpakket complementair is komen er via de combinatie ook meer high-end chromatografische oplossingen ter beschikking.”

Martijn van Raalte, CEO van Da Vinci Laboratory Solutions is verheugd met de stap: “Deze samenvoeging stelt ons in staat om synergiën te creëren, meer innovatieve oplossingen aan te bieden, bredere service te kunnen verlenen en beter te kunnen voorzien in de specifieke behoefte van onze klanten in diverse sectoren.”

Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

DA VINCI LABORATORY SOLUTIONS B.V.

Sydneystraat 5
3047 BP Rotterdam
The Netherlands

T +31 (0)10 258 1870
E solutions@davinci-ls.com
I www.davinci-ls.com

nieuws overzicht