Sharper peaks, better separations

GCxGC

GCxGC

Multidimensionale gaschromatografie, ofwel GCxGC, is ontwikkeld door ZOEX. Uitgebreide tweedimensionale gaschromatografie (GC × GC) is een zeer krachtige scheidingstechniek waarbij het dragergas dat elueert uit een capillaire GC-kolom (eerste dimensie) wordt geïntroduceerd op een tweede capillaire kolom (tweede dimensie) met een ander maar complementair scheidingsmechanisme. Op deze manier wordt het monster onderworpen aan twee verschillende scheidingsprocessen binnen een enkele analyse. Dit verhoogt opmerkelijk de piekcapaciteit en leidt tot een enorm oplossend vermogen. In vergelijking met een scheiding van een enkele kolom kan GC × GC zeer gedetailleerde monsterkarakterisering en uitstekende visualisatie van monstercomponenten bieden.

Het hart van het systeem is de modulator. Deze inrichting fractioneert het eluaat van de eerste kolom continu in plakken en injecteert ze opnieuw in de tweede dimensie, waar verdere scheiding optreedt. Typisch eluerende pieken uit de eerste dimensie worden door de modulator in 3-5 plakjes gesneden. De scheiding op de tweede dimensie kolom is erg snel, meestal 3-8 seconden.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten modulators beschikbaar. Sommigen gebruiken thermal trapping om de analyten te moduleren, andere zijn flow-based.
Er is geen ideale modulator die de beste keuze is voor alle toepassingen. Elk ontwerp heeft zijn eigen sterke punten en beperkingen. Het selecteren van de juiste modulator is van cruciaal belang omdat het de kwaliteit van de GC × GC-resultaten en de gebruiksvriendelijkheid van de set-up dramatisch kan beïnvloeden. Deze keuze moet worden afgestemd op uw behoefte, rekening houdend met de aard van de monsters en de soorten analyses die u in uw laboratorium tegenkomt.

De volgende opties zijn mogelijk:

Ontdek in onze GCxGC Modulators overview (Engels) welke modulator het beste bij uw vraagstelling past.

 

GC Image software

De gebruikte uitwerkingssoftware voor GCxGC is GC Image software.

Voorbeelden van GC Image software

Hieronder treft u een overzicht van te gebruiken apparaten bij GCxGC:

  • Detectors: Agilent 5973 MSD, FID, NPD, SCD en NCD detectors, en TOF-MS en QTOF systemen.
  • Gas Chromatografen: Agilent 8890, 6890 en 7890 GC systemen.
  • Thermal Modulatoren: Zoex ZX1 met vloeibare stikstop gekoelde loop type modulator), Zoex ZX2 (met stikstof en lucht gekoelde modulator).
  • CFT Flow Modulatoren: Agilent Capillary Flow Technology: Deans Switches and splitters
  • Accessoires Zoex Autofill Unit voor LN2 voorraadbeheer voor de ZX1 modulator, en komon houders voor de ZX1 en ZX2, twee kolom oven. 
  • Software: GC Image en GC Project Software welke met veel GC platformen correspondeert, Image Software is ook LCXLC controle.
  • Sampling: CDS Pyrolysis, headspace, EST Purge and Trap, CTC Sampling station
  • Consumables: Restek GCxGC column sets, liners, ferrules, septa en kits
  • Valving: Smart valving solutions voor GC en detector systemen.
  • Gas Supply: Inerte gasvoorraden om maximale instrumentprestaties en kwaliteitsanalyse te verzekeren.

Bovenstaande onderdelen kunnen worden afgestemd op vrijwel alle beschikbare GC's.