Sharper peaks, better separations

Training en educatie

Naast de gebruiks instructie en uitleg van de systemen die wij leveren geven wij ook trainingen. De jarenlange ervaringen van onze service engineers vormen de basis van onze trainingen. De trainingen worden daarom ook door één van onze service engineers gegeven.

JSB biedt de volgende seminars en trainingen aan:

  • 1-daagse seminar over diverse injectie technieken voor een GC

Tijdens deze seminar zullen de meest voorkomende injectie technieken voor de GC (Splitt/Splitless, PTV, LVI, On-column) met focus op  zowel theoretische als praktische aspecten om zo, zo efficiënt mogelijk te werken in het lab. (Engels talig)

  • 1-daagse seminar over diverse detectie technieken van een GC

Tijdens deze seminar zullen de diverse GC detectie mogelijkheden worden besproken (FID, TCD, qMS, TOF-MS, ECD, SCD etc.), van alle voors en tegens, tips voor optimalisatie, troubleshooting en voorbeelden van diverse applicaties. (Engels talig)

Deze seminar gaat over de analytische theorie, praktische aspecten, de te gebruiken hardware, mogelijke werkstromen en voorbeelden van applicaties waarmee de potentie van pyrolyse wordt getoond als alternatieve monster injectie techniek. (Engels talig)

Deze training focust zich op methode ontwikkeling en optimalisatie, data verwerking, trouble shooting en voorbeeld van diverse te gebruiken applicaties voor de GC-MS/MS. (Engels en Nederlands talig)

Deze training focust zich op methode ontwikkeling en optimalisatie, data verwerking, trouble shooting en voorbeeld van diverse te gebruiken applicaties voor de GC-MSD (Engels en Nederlands talig)


Daarnaast bieden wij cursussen specifiek gericht op GCxGC en GC Image aan. Bekijk hieronder het aanbod of klik hier voor de GCxGC Brochure (Engels talig)

  • 1-daagse training voor de basis principelen van GCxGC

Tijdens deze training zal het theoretische aspect van GCxGC worden benaderd, de mogelijkheden en de voors en tegens van diverse GCxGC modulators. (Engels talig)

  • 1-daagse GCxGC gebruikerstraining

De gebruikstraining zal zich focussen op methode ontwikkeling, optimalisatie van processen en de troubleshooting hiervan. (Engels talig)

  • 1-daagse GCxGC-QTOF gebruikerstraining

De GCxGC-QTOF methode zal worden geïntroduceerd met aspecten van High Resolution Mass Spectrometry(HRMS), toepassing van GC Image HR, tips en tops, en diverse andere randzaken. (Engels talig)

  • 1-daagse GC Image software training

De basisprincipelen van GC Image zullen besproken; het visualiseren van ruwe data naar 2D of 3D beelden, het uitlezen en bestuderen van de resultaten en overige randzaken.  (Engels talig)

  • 2-daagse GC Image software training

Deze training omvat de benadering van een breed spectrum van de functionaliteiten van GC Image. Er zal dieper worden ingegaan op de mogelijkheden die het programma biedt en hoe deze optimaal gebruikt kunnen worden. (Engels talig)

Alle trainingen worden op ons kantoor in Lelystad klassikaal gegeven met een maximum van 8 deelnemers per training.

Ben u geïnteresseerd in een van deze trainingen? Neem dan contact met ons op en wij geven u graag meer informatie.

Op locatie?

Wilt u een training voor een hele afdeling van uw organisatie? JSB biedt de mogelijkheid om één van de bovenstaande trainingen bij u op locatie te laten verzorgen.