Sharper peaks, better separations

Food and flavour - Application notes

Food and flavour

Het kleurtje, het geurtje of het smaakje van een snoepje, niets is zo ingewikkeld als het menselijk vermogen om te proeven. De combinatie van geur, kleur en smaak is voor iedereen anders. Ieder aspect geeft een andere belevenis en sensatie aan smaak. De smaakmakers van de voedingsmiddelen worden flavorists genoemd; een wetenschap die niet alleen ingewikkeld is, maar ook altijd anders. Van genetische invloed tot en met chemische processen, de wetenschappers houden zich, van genetische invloed tot en met chemische processen, bezig met het ontwikkelen van smaak. De verschillende technieken om de smaak op de juiste balans te krijgen zijn afhankelijk van de methodes om de ingrediënten en balans te controleren en te fixeren. Wanneer eenmaal de goede smaak is bereikt moeten de producten ook constant op smaak blijven. Als smaakmaker in het laboratorium biedt JSB oplossingen aan van ontwikkeling tot en met procescontrole.

Application notes

GCXGC

Purge & Trap

GC-MS

Headspace

GC

ELSD

GC-MS

GC-FTIR

HPLC