Sharper peaks, better separations

Blog

Even voorstellen

Geplaatst door Admin op 10-07-2015

Tom Bontes

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Tom Bontes, 19 jaar, HBO-Rechten student en schermer (ja inderdaad, net als Zorro maar dan anders). Dankzij JSB, heb ik de mogelijkheid om mijn sport op het hoogste niveau uit te oefenen.

Keuzes maken

Precies een jaar geleden werd besloten de financiële steun aan mij op te zeggen. Ik schermde op dat moment in de Nederlandse Jeugdselectie en moest kiezen tussen stoppen of doorgaan. Die keuze was snel gemaakt. Doorgaan!

Om door te gaan moest ik mijn opties afwegen. Ik had inmiddels contact met drie verschillende Universities in de USA waar ik op basis van een sport-scholarship een opleiding kon volgen en tegelijkertijd met begeleiding mijn sport kon uitoefenen. Dit waren voor mij ‘leuke’ opties, maar niet waar ik naar op zoek was.

Tot ik met JSB in contact kwam. Na telefonisch contact en een aantal afspraken waren we het al snel eens over een sponsorovereenkomst. Ik besloot ‘The American Dream’ te laten varen en voor zekerheid te kiezen met JSB. Hierdoor zou ik mijn plaats in het Nationale Team in Nederland niet op hoeven geven en dat voelde toch prettig.

Seizoen 2013/2014

Afgelopen seizoen heb ik dankzij JSB goed kunnen meedraaien op topniveau. Ik was tweedejaars junior (dit jaar laatstejaars), en heb een plek binnen de Nationale Senioren Equipe weten te bemachtigen. Met deze equipe hebben we op het EK in Straatsburg een negende plek behaald en dat kan ik met zekerheid het hoogtepunt van vorig seizoen noemen.

Seizoen 2014/2015

 

Inmiddels is dit weer de derde trainingsweek. Een vakantie na een zwaar seizoen doet wonderen. Volgend weekend zal ik in Luxemburg een Junioren Worldcup schermen. Dit seizoen wordt erg zwaar, omdat ik bij de junioren moet knallen en tegelijkertijd klaargestoomd moet worden voor ‘het seniorenwereldje’.

 

Ik hoop dit seizoen succesvol te zijn op de schermpiste met behulp van JSB. Daarbij wens ik JSB en haar medewerkers veel zakelijk succes!

Bedankt voor jullie hulp!

Tom Bontes